Egy hétköznapi anyuka vagyok, aki fontosnak találja, hogy a gyerekei angolt tanuljanak. Ebben próbálok nekik segíteni és szeretném megmutatni, hogy ez másnak se lehetetlen.
RSS

2010. február 24., szerda

Kezdet

Minden blogot először elkezdeni nehéz ... aztán pedig használható tartalommal megtölteni. :)

Két kislányom van. Az egyik 5 éves, ő Gréti, a másik 2.5 éves, ő Szofi.

Amikor Gréti kicsi volt, gyakran felmerült bennem, hogy jó lenne elültetni benne valamit az angol nyelvből, legalább pár szót. De nagyon sokáig mégse léptem. Aztán egyszer kicsit mászkáltam a YouTube-on és találtam egy dalt, ami nagyon megtetszett. Ez volt a Clap your hands ... Egyszerű dalocska, ami egy kicsit meg is mozgatja a gyerekeket. A szövegét nem nehéz megtanulni. Ezt kezdtük el először énekelni. Gyakran figyelemelterelőnek is ezt használom, ha a kocsiban utazás közben naaaaaagy hangzavar támad. :)

Aztán teljesen véletlenül összefutottam a British Council oldalán egy fantasztikus kezdeményezéssel. Gyerekeknek tartanak angol foglalkozásokat a Fővárosi Állatkertben. Nem kérnek pénzt a foglalkozásokért, viszont az állatkerti belépőt meg kell venni.

A foglalkozáson mind a két kiscsaj nagyon jól érezte magát! Semmi komolyat nem kell elképzelni. Csak mint egy ovis foglalkozáson, játszottak. Ott is mindent ismételnek, itt is mindent ismételtek. Csak nem magyarul, hanem angolul. A foglalkozáson a 2 évestől a 10 évesig mindenféle korú gyerkőc részt vett és mind élvezte a játékos tanulást.

Ahogy néztem őket, elkezdtek pörögni a fogaskerekeim. Hát én már csak ilyen vagyok, mindig agyalok valamin. :) Többek között egy blog ötlete merült fel bennem. Közben persze találtam hasonló tartalmú oldalakat, de azok kicsit más megközelítésből írnak a témáról.

Én, a terveim szerint úgy szeretném a blogot írni, hogy akár azoknak a szülőknek is lehetőséget adjon gyermekeik tanítására, akik nem beszélnek angolul. Esetleg ők maguk is tanulhassanak belőle.

Remélem, lesz aki hasznosnak találja az oldalt.

Szép napot mindenkinek!

2 megjegyzés:

  1. Szia!!
    Szuper ötlet, bár még nincsenek gyerekeim, de vannak kismama - anyuka barátnőim, akiknek mindenképp elküldöm a linket!!

    VálaszTörlés