Egy hétköznapi anyuka vagyok, aki fontosnak találja, hogy a gyerekei angolt tanuljanak. Ebben próbálok nekik segíteni és szeretném megmutatni, hogy ez másnak se lehetetlen.
RSS

2010. március 28., vasárnap

Angolozoo

Szombaton ismét Angolozoo volt az állatkertben, amit a British Council szervezett. Aki még nem volt, de jönne a következő alkalomra, az regisztrálja igényét a British Council oldalán.

Aki jön, az készüljön fel rá, hogy nem könnyű parkolóhelyet találni, ha jó idő van. De ne álljatok zebra közvetlen közelébe, mert a közterületesek járják a környéket és büntetnek. :S

Arra is fel kell készülni, hogy jó időben rengetegen mennek az állatkertbe és minden pénztárnál kígyózó sorok vannak, tehát jóval a foglalkozás kezdete előtt érdemes odaérni, mert simán kellhet 20 percet is sorba állni.

Ha valaki bérletet szeretne venni, akkor vegye figyelembe, hogy nem minden ablaknál lehet bérletet venni, ellenben ki sem írják, hogy adott ablaknál nincs bérletértékesítés!! Ha nem akarod, hogy meglincseljenek a másik ablakhoz állók, akkor ismét kiállod a sort, hiába mondta a pénztáros, hogy soron kívül odamehetsz az ablakhoz. :)

Szóval időben kell odaérni. Ha hosszú a sor, de késve érkezel és nincs bérleted, akkor SMS-ben lehet jegyet venni. Ezen az oldalon el lehet olvasni a teendőket. Ezt se láttam kiírva. :(

Lényeg, mi lényeg, bejutottunk. Szerencsére tudtam, hogy mostanra sokan jelentkeztek, így két időpontban lesz foglalkozás. Az elsőről alaposan lemaradtunk, de még jóval a második előtt odaértünk. :)

Először "bemelegítettek". :)

Egy állatos könyvet kezdtek el nézegetni. Mindig csak egy kis részét láthatták előbb az adott állatnak, ki kellett találniuk, hogy mi az. Ha kitalálták, akkor Hamish (Hémis), a tanár, elmondta nekik, hogy mit tud az az állat. Pl. a zsiráf tudja hajtani a nyakát (girafe can bend his neck), a bika fel tudja húzni a vállát (bufallo rise his shoulder), a gorilla veri a mellkasát (gorilla beat his chest), a fóka tud tapsolni (seal can clap his hand), stb. Persze ezeket el is játszották. A könyv címe: From head to toe ... (A fejtől a lábujjig). Ide kattintva meg is rendelhető.* Ha valaki a netes formához ragaszkodik, itt meg lehet nézni, egy következő bejegyzésben fordítást és leírást is mellékelek.

Ezután következett a "Brown bear, brown bear what do you see" ismétlése, majd az Enormous turnip következett.

Végül egy kalapkészítőről és a majmokról szóló tanmese következett. Először is készítettek "kalapokat" papírból. Persze csákókat csináltak, de jó volt az kalapnak is. :) Majd tanultak néhány kifejezést és következett a mese. De erről is egy újabb bejegyzésben fogok írni. Addig itt lehet tanulmányozni a történetet. :) Egyenlőre csak ebben a formában találtam meg. Ha valaki megleli YouTube-on, szívesen veszem, ha átküldi a linkjét. :))

Próbálok gyakrabban jelentkezni, mint eddig tettem, de néha aludni is kell.:)



*Mielőtt szó érné a ház elejét: semmilyen érdekeltségem nincs az online gyerekkönyv áruházban. Tulajdonosát max neten keresztül ismerem, mivel már rendeltem tőle én is könyveket a gyerekeknek. Nagyon jó, ha neten megnézzük és meghallgatjuk a dalokat, meséket, de teljesen más érzést nyújt, amikor lefekvésnél nem a notebookkal az ölemben mesélek nekik, hanem egy kézzelfogható könyvvel, aminek még az illata is jó. :) Az én csemetéim ezt a részét is igénylik legalábbis. :)

3 megjegyzés:

  1. Szia Hella!

    Találtam egy hasonszőrű blogot, nem tudom ismered-e? Egy angol tanárnő írja.
    http://earlyenglishforyourchild.blogspot.com/

    VálaszTörlés
  2. anno mi is voltunk - mindenkinek csak ajánlani tudom...így meg lehet tanulni, mi is az a girafe:)

    VálaszTörlés
  3. Tündi, köszi!
    Tata, szerintem is jó :)

    VálaszTörlés